‘Solving the inconvenient truth of A/B-testing’

Bart Schutz

Bart houdt een gloedvol betoog over onze 1st party customer intelligence. Met aspecten als; Hoe leer je je klant kennen door experimenteren? Ten koste van wat gaat dat? Waar ging het mis in de wetenschap? Wat hebben we daarvan geleerd? Waarom zijn de meeste winnende A/B-testen onbetrouwbaar? Stuk voor stuk vragen die we ons allemaal regelmatig stellen en waar Bart met zijn jarenlange ervaring, in een veelheid van klantsituaties, passende (maar niet altijd de meest gewenste) antwoorden op geeft.

Bart Schutz

Entrepreneur & Consumer Psychologist

Bart Schutz is een bekend consumentenpsycholoog en (mede-) oprichter/eigenaar van 2 CRO bureaus (onlinedialogue.nl, teamcroco.com). Hij stond aan de wieg van de wereld van grootschalig digitaal experimenteren, en voerde duizenden high-powered studies (A/B-testen) uit naar menselijk gedrag.

“Digitale experimenten bieden eindelijk de mogelijkheid om de complexiteit van menselijke keuzes, gedrag en emoties te ontrafelen en leren ons zeer verrassende waarheden over wat homo sapiens werkelijk drijft“

Tevens is Bart oprichter en voorzitter van de sectie “Sociale & Economische Psychologie” binnen het Nederlands Instituut voor psychologen, en lid van de expert groep “Climate & Behavioral Change”. Ook is hij auteur van www.wheelofpersuasion.com, verzorgd hij (gast)college’s en opleidingen en is internationaal veelgevraagd keynote spreker (en hij was de hoofdpersoon in de VPRO documentaire “What Makes You Click?”).

Bart streeft er in zijn werk naar mensen bewust maken van de complexiteit van gedrag en het belang van betrouwbaar bewijs en ethiek bij grootschalige gedragsbeïnvloeding.