News

John Beerens, bol.com, Pearle, RTL Nederland en Transavia winnaars van de DDMA Dutch CRO Awards 2021

04 November 2021

Donderdag 4 november, Amsterdam – De DDMA Dutch CRO Awards 2021 zijn gewonnen door John Beerens, bol.com, Pearle en RTL Nederland in respectievelijk de volgende categorieën: acquisitie, conversie, mobiel en personalisatie. Transavia wist de Lindeboom publieksprijs in de wacht te slepen.

Frank Overbeek, voorzitter DDMA Commissie CRO: “In dit lustrumjaar van de DDMA Dutch CRO Awards was het weer een feest om zoveel mooie cases binnen te zien komen. De cases waren over het algemeen goed onderbouwd, met gedegen onderzoek en verrassende aanleidingen en oplossingen. Over het geheel gezien herkennen we wederom een stijging in het kwaliteitsniveau ten opzichte van vorig jaar. De winnende cases van John Beerens, Pearle, bol.com, RTL Nederland en Transavia geven dit niveau duidelijk weer.”

Winnaar acquisitie: John Beerens
Case: Fingerspitz – Kortingscodes: van teleurgestelde naar trotse gebruikers

Met deze case laat John Beerens andere genomineerden Essenza Home en POPfurniture achter zich. John Beerens wist door het creatief inzetten van kortingscodes uitstap in de checkout te verlagen, daling van de gemiddelde orderwaarde te voorkomen, bezoekers te stimuleren tot een transactie en zich goed te laten voelen over hun vondst zonder dat ‘neppe’ kortingsites hiervan profiteren

Winnaar conversie: bol.com
Case: Optimal Delivery Day

Met in totaal 8 varianten testte bol.com of ze klanten konden stimuleren een later bezorgmoment te kiezen, zonder dat conversie en klanttevredenheid daalden. Daarmee overtrof de marketplace-gigant andere genomineerden VodafoneZiggo, Staatsloterij en ANWB.

Winnaar mobiel: Pearle
Case: Servicing our customers online during and after COVID-19

Door de toegankelijkheid tot hun online lenzentool op mobiel te vergroten wist Pearle meer mensen te helpen om een goed geïnformeerde beslissing te maken en conversie te verhogen. Het aantal gemaakte afspraken is daarbij niet gedaald. Pearle wist daarmee andere genomineerden Harman (JBL) en RTL Nederland af te troeven.

Winnaar personalisatie: RTL Nederland
Case: Personalisatie door het terug ‘winnen’ van klanten

Door middel van 4 personalisatie-experimenten op hun ‘winback’-pagina van hun streamingdienst Videoland wist RTL Nederland meer klanten terug te winnen. RTL Nederland versloeg daarmee andere genomineerden Transavia en Nespresso.

Over de DDMA Dutch CRO Awards

De DDMA Dutch CRO Awards zijn dit jaar op 4 november 2021 uitgereikt, in Het Sieraad in Amsterdam. De awards zijn een initiatief van DDMA, de branchevereniging voor data en marketing, en worden mede georganiseerd door de DDMA Commissie CRO.